Επιστημονικός Συνεργάτης
Leandros.maglaras@dmu.ac.uk
Δρ. Λέανδρος Μαγλαράς
Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Επιστήμης Υπολογιστών και Πληροφορικής
Πανεπιστημιο Ντε Μοντφορτ, Λέστερ, Αγγλία
Ηλ. ταχυδρομείο: Leandros.maglaras@dmu.ac.uk, lmaglaras@uniwa.gr
ORCID ID : 0000-0001-5360-9782
- Publon: https://publons.com/researcher/487137/leandros-maglaras/
- DBLP: https://dblp.uni-trier.de/pers/hd/m/Maglaras:Leandros_A=
- Linkedin: https://www.linkedin.com/in/leandrosmaglaras/
- Researchgate: https://www.researchgate.net/profile/Leandros_Maglaras
- Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=vOBs39wAAAAJ&hl=el
- Scopus: https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=8313447200
Ερευνητικά ενδιαφέροντα
- Κυβερνοασφαλεια: Ασφάλεια σε βιομηχανικά συστήματα ελέγχου, συστήματα ανίχνευσης εισβολής για δίκτυα οχημάτων, λύσεις ασφαλείας για ασύρματα δίκτυα αισθητήρων, κρυπτογραφικές λύσεις
- Εξόρυξη δεδομένων: Ασφάλεια και προστασία δεδομένων, λύσεις μηχανικής εκμάθησης, προσαρμοστικά συστήματα ανίχνευσης εισβολής.
- Βελτιστοποίηση: Πρωτόκολλα δρομολόγησης για ασύρματα δίκτυα, λύσεις δρομολόγησης έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων
Σύντομο βιογραφικό
Ο Δρ. Λεάνδρος Α. Μαγλαράς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Επιστήμης Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου De Montfort που διεξάγει έρευνα στο Κέντρο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Νοέμβριο του 2019, διατέλεσε επικεφαλής της Εθνικής Αρχής για την Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο της Ελλάδας. Πήρε το πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1998, M.Sc. στη Βιομηχανική Παραγωγή και Διαχείριση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 2004 και M.Sc. και Ph.D. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το 2008 και το 2014 αντίστοιχα. Το 2018 του απονεμήθηκε διδακτορικό στην Ανίχνευση εισβολής σε συστήματα SCADA από το Πανεπιστήμιο του Χάντερσφιλντ. Συμμετέχει στην συντακτική ομάδα αρκετών διεθνών περιοδικών όπως το IEEE Access και το Wiley Journal on Security & Communication Networks. Εμφανίζεται στη λίστα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ που περιλαμβάνει τους κορυφαίους επιστήμονες του 2% στον κόσμο για το έτος 2019. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 150 εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και είναι ανώτερο μέλος του IEEE.